© 2018-2020 Udo Meiresonne

Verandering

10 Aug 2019

Het bewustzijn groeit: we moeten het roer omgooien. Daarom hebben we massaal speed pedelecs aangeschaft. Een speed pedelec is een brommer die geen geluid maakt en waarmee je altijd en overal vijfenveertig kilometer per uur moet rijden. Voor de progressieve stad Oostende gaat dit niet ver genoeg. Men lanceerde de elektrische deelstep. Dat is een speed pedelec zonder noemenswaardige wielen en met louter staanplaatsen. Het deelaspect zit in het feit dat je de steps na gebruik overal mag sluikstorten. Schitterend initiatief. Bovenop de zeedijk staat nog steeds een bronzen afgietsel van onze tweede koning te genieten van zijn lievelingsdiertjes. Verrukte wijfjes en afgerichte negers. Vergeef ons de woordkeuze. Het standbeeld is nog fouter. Eén Congolees mist een hand. Naar verluidt een statement van een bende oude anarchisten, die in ruil voor het terugbezorgen van het bronzen lichaamsdeel excuses eisen vanwege de Belgische staat. Maar de staat laat zich principieel niet chanteren. Elke nacht om één uur precies hoor je een caféracer aan hoge snelheid een rondje rond de stad scheuren. Zijn boodschap is een beetje flou, maar je moet over geen speciale gaven beschikken om er een opgestoken middenvinger in te zien. De tijden, ze zijn aan het veranderen. Lol.

Tags: kort

Please reload

Recente berichten

26 Mar 2020

18 Mar 2020

9 Mar 2020

16 Feb 2020

10 Feb 2020

3 Feb 2020

15 Jan 2020

6 Jan 2020

22 Dec 2019

Please reload

Archief
Please reload