FFP2

30 Mar 2020

Ook mijn buurman heeft zijn routine aangepast. Tot twee weken geleden poetste hij zijn auto elke zaterdag. Nu doet hij dat op maandag, woensdag en vrijdag. Deze morgen vertrok ik naar de bakker om mijn online besteld Maya-brood af te halen. Mijn buurman waste net zijn auto. Ik groette hem. Hij keek me verschrikt aan. Met grote angstogen verschanste hij zich snel achter de wagen. Hij bedreigde me met zijn hogedrukreiniger. Schreeuwend sommeerde hij me drie stappen achteruit te doen, en een mondmasker op te zetten uit het doosje op de vensterbank. Ik voerde zijn bevelen nauwgezet uit. Daarna kalmeerde buurman enigszins. Hij zei dat het nu veilig was, want dat ik het beste masker droeg dat er verkrijgbaar is. Zijn zus heeft een job in het ziekenhuis, en levert hem professioneel materiaal aan. Ik vroeg mijn buurman of hij nu ook thuis werkte. Hij schudde het hoofd en zei dat hij ziekteverlof heeft. Hij heeft naar zijn huisarts gebeld en een paar keer in de telefoon gekucht. De dokter heeft hem vervolgens een e-mail gestuurd met een ziektebriefje en een overschrijvingsformulier. Ik vervolgde mijn wandeling. Toen ik thuiskwam verplichtte buurman me het mondmasker terug in het doosje te stoppen.

 

 

Please reload

Recente berichten

3 Aug 2020

18 Jul 2020

31 May 2020

24 May 2020

17 May 2020

10 May 2020

1 May 2020

27 Apr 2020

25 Apr 2020

Please reload

Archief
Please reload

© 2018-2020 Udo Meiresonne