Komkommertijd

16 Apr 2020

Mijn vader was al dagenlang telefonisch niet bereikbaar. Naar hem toe rijden durf ik niet meer. Dus heb ik hem geschreven. Ik zag geen andere uitweg. In mijn brief schreef ik dat Antoine sedert de lockdown dagelijks bij mij naar het avondnieuws komt kijken. Ik schreef dat het middagjournaal elke dag bijna helemaal hetzelfde is als dat van ´s avonds, en dat van ´s avonds hetzelfde als dat van de laatavond. Dat het laatavondnieuws bovendien nu wordt afgesloten met de hoofdpunten van het middagnieuws van de volgende dag. En dat er maar één hoogtepunt is. Ik schreef: Van komkommertijd gesproken. Ik vroeg mijn vader of er nog iets te melden viel uit het dorp, en hoe het met zijn gezondheid ging. Het was een vrij onbenullige brief, eerlijk gezegd. Twee dagen later belde mijn vader. Hij zei dat hij overweegt om te stoppen met roken. Niet omdat hij koorts heeft, maar gewoon om zeker te zijn dat zijn rokershoest niet wordt veroorzaakt door het virus. Verder meldde hij dat hij mijn brief pas gaat lezen als hij wat meer tijd heeft. Dat hij nu veel in de serre werkt. En dat hij vandaag gaat zaaien. Hij zei: Het is komkommertijd.

 

 

Please reload

Recente berichten

3 Aug 2020

18 Jul 2020

31 May 2020

24 May 2020

17 May 2020

10 May 2020

1 May 2020

27 Apr 2020

25 Apr 2020

Please reload

Archief
Please reload

© 2018-2020 Udo Meiresonne