top of page

Gewoon Geert


Zoals een ongeschreven wet het voorschreef waren we opgelucht toen het tweede leerjaar achter de rug was. Eindelijk af van meneertje Scheet! In het derde wachtte ons de fantastische meester Geert. Meester Geert stond erop dat we hem Gewoon Geert noemden. In 1975 was dat eerder ongebruikelijk. Meester Gewoon Geert droeg fleurige hemden met lange puntige kragen en geruite broeken met olifantenpijpen. Zijn haar was te lang om deftig te zijn en te kort om voor hippie versleten te worden. Meester Geert gaf nooit strafwerk want hij geloofde in de kracht van humor. Louter voor de grap zette meester Geert soms kinderen bovenop de kast. Ook voor de grap sloot hij kinderen op in de kast. Wij hadden massa´s lol in de klas van meester Geert, want het waren alleen de asociale kinderen die op of in de kast werden gezet. Humorloze types die ook nooit naar de klasreünies zouden komen. Meester Geert werd later nog zelf opgesloten. Enkele asocialen brachten de bal aan het rollen. De pers noemde meester Geert een monster omdat hij bijlessen gaf in zijn huis. In zijn badkamer. In zijn bad. Wij hadden die speciale bijlessen gelukkig niet nodig. Met ons was er niets mis.

29 weergaven
Archief
bottom of page