top of page

In de sterren geschreven

Je zou kunnen zeggen dat het in de sterren geschreven stond dat Hendrik Vlerick mijn vriend zou worden. Er staat daar aan de hemel echter helemaal niets geschreven. Soms stel ik me voor dat er ergens in het heelal levende wezens naar hier staan te staren, zichzelf ervan overtuigend dat ze ons kunnen ontcijferen. Laat ons realistisch zijn: dat zou zomaar kunnen. Waarom zouden andere ruimtebewoners geen even grote idioten zijn als wij? Ondertussen is de Vlerk drie jaar dood. Hij deed een koord om zijn nek en bond het aan een tak. In het crematorium werd een liedje afgepeeld met als refrein: Kom erbij, en dans! Op het rouwkaartje stond dat hij nu een ster aan de hemel is. Zijn moeder weende weer. Zijn vader was er niet, omdat hij eerder al in een ster veranderd is. Zoiets flik je maar één keer. Vannacht kon ik niet slapen. Daarom ben ik terug opgestaan. Soms stuur ik ‘s nacht ongepaste dingen naar mensen. Meestal naar Merel. Maar Merel had ik de vorige nacht nog maar een vrij wanhopig bericht gestuurd. En daarna ook een nogal onbeschoft, omdat ze niet antwoordde. Ik wacht nog steeds. Ondertussen kijk ik naar de sterren.


Afbeelding: De Sterrennacht - Vincent Van Gogh

42 weergaven
Archief
bottom of page