top of page

Saus

Geld hebben we nooit gehad, maar we hebben tenminste elkaar nog. En we maken wel vaak ruzie, maar in de grond zien we elkaar nog graag. En we zijn nog gezond, dat is ook veel waard. Als ik er niet meer tegen kan, dan trek ik me wel terug, geen probleem. In de mancave. Dat is gewoon de kelder, met wat spullen uit de kringwinkel erin, maar mancave klinkt beter. Het allerbelangrijkste wat de mensen ooit hebben verzonnen, is zonder enige twijfel de saus. Mijn vader is vijfentachtig. Eens in de twee weken ga ik bij hem op bezoek. Dan kookt hij voor ons twee. Voor hij daaraan begint zegt mijn vader dat hij eerst een ei moet klutsen. Dan gaan we samen naar buiten. Als mijn vader een ei gaat klutsen, dan gaat hij immers geen ei klutsen, maar wel een sigaret rollen. Het is een grapje dat hij lang geleden verzonnen heeft, maar dat ondertussen gewoon een manier geworden is om aan te kondigen dat hij zin heeft in een peuk. Ik rook niet meer, behalve als mijn vader voor mij een ei klutst. De mens heeft de saus uitgevonden om de meest walgelijke dingen lekker te maken.

36 weergaven
Archief
bottom of page