top of page

Hechting

Goed gereedschap is het halve werk, het is de sleutel tot succes. In dit verband kunnen we met klem bevestigen dat we gebeiteld zitten. Wij zijn niet voor één gat te vangen. En we blijven erop hameren dat we alles in vraag stellen. Wij durven de dingen op losse schroeven zetten, en we beginnen niet meteen te zagen als we de plank een keer misslaan. Achteraf geven we daar wel weer een draai aan, zei de timmerman en hij gaf er een ferme djoef op. Bijschaven kan natuurlijk altijd nog, maar vergeet het niet: op een oude fiets heb je niets dan miserie. Schroeven zonder boren is niet tegendraads, integendeel: het is de nagel op de kop die we ons niet door de neus laten boren. Zoek vooral geen spijkers op laag water, maar let toch maar op voor de man met de hamer! Wie een gat in de lucht slaat, zal vroeg of laat tussen hamer en aambeeld vallen, zonder nagel om zijn gat te krabben. Daarom kunnen we beter samen aan de weg timmeren. En laat ons vooral niet uit het oog verliezen waar het bij het schroeven altijd al om gedraaid heeft: om verbinding en om hechting.

35 weergaven
Archief
bottom of page