top of page

Beslissen over leven en dood

Om Italiaanse chaotische toestanden te vermijden kiest ons land voor een strategie die ervoor moet zorgen dat de ziekenhuiscapaciteit niet overschreden wordt. We doen dat enerzijds door die capaciteit te vergroten, en anderzijds met een procedure die moet voorkomen dat er teveel mensen tegelijk opgenomen worden. Laat ons een kat een kat noemen. We kiezen ervoor om een aantal mensen uit de boot te laten vallen. Over katten gesproken. Wij hebben twee katten. Om reden van privacy zal ik hier hun namen niet noemen. Wel kan ik u vertellen dat onze katten in grote lijnen model hebben gestaan voor Tom en Jerry, die af en toe figureren in mijn verzonnen verhaaltjes. Nu is onze ene kat ziek. Ze heeft sedert kort een lelijk woekerende huidkanker aan haar rechteroor. Het andere oor en haar oogleden zijn ook aangetast, zij het dan in een beginstadium. Genezen is onmogelijk. De behandeling bestaat uit amputaties. Te beginnen met beide oren. Hoe het op termijn met die oogleden moet, daar durven wij nog niet aan denken. Euthanasie is ook een optie. Bijvoorbeeld als we vinden dat zo´n operatie ten koste zal gaan van haar levenskwaliteit. Of van de onze. Laat ons een kat een kat noemen.

83 weergaven
Archief
bottom of page