top of page

Uitdagingen

Dankzij Corona investeer ik al wekenlang dagelijks vele uren in sociale media. Toch kreeg ik nog geen enkele nominatie of challenge. Niemand lijkt geïnteresseerd in mijn top tien van vinylplaten, vakantiefoto´s of andere jeugdherinneringen. Merel lacht eens fijntjes wanneer ik haar dit vertel. Ze weet dat ik zo´n opdracht nooit succesvol ten einde zou brengen. Ze zegt dat ik maar eens moest beginnen met mezelf uit te dagen. Om eens wél te strijken. Het gras te maaien. Of het huis te poetsen. Merel kent mijn zwakke plekken. In ideale omstandigheden sla ik hooguit eens in de twee weken aan het stofzuigen. De ene keer beneden, twee weken later de boven. Merel dweilt elke week alles. Wat er ook gebeuren mag. Merels stofvrije huis geurt daarom standaard naar een subtiel mengsel van wasverzachter, Mister Proper en toiletblokjes met lavendelsmaak. In het mijne ruik je hoofdzakelijk het eten van gisteren. Toen we nog bij elkaar op bezoek mochten, was dat Merels favoriete spel. Merel determineerde ooit feilloos mijn menu van de vorige drie dagen. Ik kwam bij haar nooit verder dan het herkennen van rozenblaadjesgeur. Omdat Merel de rozenblaadjesspuitbus achteloos in het zicht had laten staan. Met opzet. En ik liep erin.


40 weergaven
Archief
bottom of page