top of page

Cava

Na enkele weken begreep ik dat niemand weet hoe de crisis moet aangepakt worden. Ook de virologen niet. Of nee, de virologen weten het wel, maar ze moeten nog uitzoeken hoe ze een theoretisch model - dat werkt in een labo - moeten implementeren in een maatschappij. Met mensen. Zeker is dat de politiek het ook niet weet. Elke politicus met een greintje ambitie is ondertussen de revue gepasseerd, enkel en alleen omdat een politicus in tijden van nood nu eenmaal in de aandacht moet komen. Geen enkele is erin geslaagd die aandacht langer dan een dag of wat vast te houden. Allemaal slaagden ze erin zichzelf tegen te spreken. Een en ander heeft ertoe geleid dat ik het nieuws niet langer volg. Daardoor zat ik de laatste tijd weer in mijn eigen parallelle wereldje. Toen ik daar even uit terugkwam dacht ik een hele tijd dat Merel het over mousserende dranken had, toen ze over bubbels sprak. Wist ik veel dat ik ondertussen een eenmansbubbel was. Vier keer kleiner dan de standaard. Samen met mijn vader, mijn broer en Merel had ik één volwaardig exemplaar kunnen vormen. Nu zijn we vier minibubbeltjes. Maar voor de rest: ça va hoor.

71 weergaven
Archief
bottom of page