top of page

Keuzes

Velen nemen de lockdownmaatregelen niet ernstig. Omwille van teveel onzinnige regels. We morren om de versoepelingen. Die komen te snel. Of te traag. Er hebben wetenschappelijk verantwoorde keuzes op tafel gelegen, waarvoor de politiek nooit geopteerd heeft. Politieke beslissingen die wel genomen werden, waren niet altijd ingegeven door oprechte zorgen omtrent onze gezondheid. Boven onze hoofden speelt men liever spelletjes. Volgens regels die zo hermetisch zijn dat een normaal mens zich afvraagt of er überhaupt wel reglementering is. À la guerre comme à la guerre, zeg maar. Het heeft ergens wat weg van een partijtje bierpong. Wie verkiest niet mee te doen is een seut. En seuten zijn verdacht. Ondertussen maalt niemand meer om de aparte aanpak van de Zweden. Want er wordt weer gevoetbald. In Duitsland. Hoera! Dat doet mij denken aan mijn vriend De Vlerk. Die kreeg als kind een tweedehands Panini-albummetje, waarin de meeste plaatjes al gekleefd waren. Gelukkig maar, want nieuwe kreeg hij niet. Aan dat album heeft Hendrik een levenslange adoratie overgehouden voor de voetbalploeg Bayern München. De Vlerk koos drie jaar geleden resoluut voor de exit. Dat zou hij vandaag betreuren, als hij wist dat de halve wereld nu naar zijn favoriete club kijkt.


53 weergaven
Archief
bottom of page