top of page

Donderdag de dertiende

Ik ben geboren op 13 januari 1966. Omdat mijn moeder me altijd heeft verteld dat het haar ongeluksdag was, heb ik mijn hele leven lang zomaar aangenomen dat het een vrijdag de dertiende moet geweest zijn. Tot ik gisteren voor de grap mijn geboortedatum invoerde in Excel. Mijn officepakket bracht de onthutsende waarheid aan het licht: 13 januari 1966 was een donderdag. Ik ben er niet goed van, grote delen van mijn leven zal ik - door dit nieuwe feit gedwongen - opnieuw moeten evalueren. Vorig jaar nog was ik jarig op vrijdag de dertiende. Die dag zette een van mijn vele Facebookvrienden haar status op Voelt zich droevig, bij het Crematorium. Tweeënvijftig mensen reageerden op deze informatie met een emoji van Medeleven, twee met Verdrietig, eentje vond het Leuk, en één Geweldig. Heel veel mensen schreven Sterkte of Veel sterkte of Heel veel sterkte. En dan was er ook nog één persoon die schreef: Ik heb je gezien... Mijn droevige Facebookvriendin reageerde op alle steunbetuigingen met een hartje, zoals het hoort. Alleen bij die ene - die van Ik heb je gezien... - schreef ze: Wie ben jij? Het was niet voor niets een vrijdag de dertiende. Of was het toch een donderdag?38 weergaven

Comments


Archief
bottom of page