top of page

Over het drinken van koffie

Over het drinken van koffie kan ik u wel vertellen dat de zaak gecompliceerd is. Thuis bijvoorbeeld maak ik alleen cafeïnevrije koffie, waar ik elke dag twee koppen van drink, altijd met een scheut magere melk erin. Een volle thermoskan gaat hier doorgaans een dag of drie mee, daarom warm ik vanaf dag twee mijn koffie een minuutje op in de microgolfoven. Voor u als purist is dit natuurlijk een regelrechte aanslag op de goede smaak, maar voor mij is die opgewarmde déca met melk een puur genot. Op café drink ik wel echte koffie. Ook met melk trouwens. En met suiker. In het café heb ik immers voor het suikerklontje betaald, dus daar kan ik niet onderuit. Op bezoek bij vrienden zal ik consequent de mij aangeboden suiker en melk afslaan, en drink ik mijn koffie zwart. Ze zetten die toch alleen maar op tafel om me te testen. Voor mijn vrienden is koffiedrinken een religie, met een hemel, een hel en een inquisitie. Aangezien ik nooit vrienden meeneem naar mijn huis of naar het café weten zij ook niet hoe ik mijn koffie daar drink. Mijn leven is bijzonder ingewikkeld. Straks begin ik nog te experimenteren met thee.


60 weergaven

Comments


Archief
bottom of page