top of page

Drive all night

Wat je nodig hebt:


• 400gr volkoren spaghetti (huismerk van uw eigen supermarkt)

• 500g gehakte diepvriesspinazie (idem)

• 400ml kokosmelk in blik (jawel)

• ongeveer 150g cocktailtomaatjes (uit een bakje van 500g)

• ongeveer 50g zonnebloempitten (een bus van 280g)

• ongeveer 200g vegetarische gyros (Colruyt heeft dit in zakken van 1 kg)

• olijfolie


Dit gerecht is een makkie. Begin dus maar direct met een aperitief. Wij adviseren: vul een groot bol glas met 1 cocktailmaatje van minimaal 60 ml gin, een scheutje grenadine, vijf of zes of zeven grote ijsblokken en dan aanvullen tot de rand met sugar free tonic. Lekker hoor! Het zou best kunnen dat het glas eerder leeg is dan het gerecht klaar. In dat geval: neem er nog maar eentje, u bent er blijkbaar aan toe.


OK. Let’s go!


Giet de koksmelk in een wokpan en vul aan met anderhalf blik water en een scheut olijfolie. Breng al roerend aan de kook en smijt er de volkoren spaghetti in. Hou hier wel even een minuutje of zo de focus en blijf roeren tot u zeker weet dat de pasta niet aan elkaar gaat kleven. Laat daarna rustig verder broebelen zonder deksel.


Snij de cocktailtomaatjes in niet al te grove stukjes, dus liever in drie dan in twee. In vier mag ook. In vijf niet, het moet geen puree worden.


Warm een flinke klets olijfolie op in een braadpan en kieper er de zonnebloempitten in. Bak ze bruin, en laat ze vervolgens ongemerkt verdwijnen in de spaghetti, want u heeft die pan voor iets anders nodig.


Bak nu de vegetarische gyros. Wanneer u daarmee klaar bent, mogen de gyros ook bij de spaghetti.


Als het goed is, zou het meeste kookvocht nu ongeveer uitgekookt moeten zijn. Gooi de spinazie en de helft van de stukjes cocktailtomaat in de wok en roer om tot alles egaal verdeeld is.


Schep op, in 4 diepe borden. Verdeel de resterende cocktailtomaatjes en drapeer ze quasi nonchalant bovenop de opgeschepte borden.


Zet in Spotify “Drive all night” van Bruce Springsteen op. Dat nummer duurt zó lang dat u zeker klaar bent met eten vooraleer Bruce uitgezongen is. Daarna krijgt u gegarandeerd nog een goede drie minuten “Have you ever seen the rain” van Creedence Clearwater Revival te horen.


En dan is het alweer tijd voor de afwas. Mooie liedjes duren niet lang. Behalve dan dat eentje van Bruce.73 weergaven

Comments


Archief
bottom of page