© 2018-2020 Udo Meiresonne

Jerry

31 Jul 2019

Pas toen we er al woonden kwamen we erachter dat er een kat bij het huis hoorde. Wekenlang probeerde ik het beest te verjagen door er allerlei oneetbare dingen naar te gooien. Op een avond kwam ik thuis en betrapte ik Merel in bed. Ze stelde me voor aan Jerry. Ik vond dat grappig. Terwijl ik eigenlijk boos moest zijn, omdat ze achter mijn rug die kat terug in huis gehaald had. Die avond kregen we ruzie omdat ik zei dat Jerry een muis is en Tom een kat. Ik had gelijk, maar Merel won. De kat bleef. En de kat bleef Jerry heten. Ik gooide er nog altijd oneetbare dingen naar, maar nu alleen nog in het geniep. Toen Merel me verliet, bleef de kat bij mij wonen. Omdat Jerry niet het slachtoffer mocht worden van ons falen. Merel kreeg bezoekrecht. Een keer per maand zat Jerry urenlang op Merels schoot. Net als vroeger. Omwille van Jerry gedroegen wij ons beschaafd. Jerry werd ouder en ging uiteindelijk dood. We hielden samen een begrafenisritueel. Merel vroeg of ik een nieuwe kat wilde nemen. Ze zei dat ze Tom mocht heten. Ik stemde gretig toe. Desondanks wilde Merel niet blijven slapen.

Please reload

Recente berichten

26 Mar 2020

18 Mar 2020

9 Mar 2020

16 Feb 2020

10 Feb 2020

3 Feb 2020

15 Jan 2020

6 Jan 2020

22 Dec 2019

Please reload

Archief
Please reload